Healthbreak

Trias Sanitas is in 2003 ontstaan en opgericht om het programma HealthBreak aan te bieden. HealthBreak is een gezondheidsreis als alternatief voor sapkuur- en meer spiritueel gerichte vakanties met het doel mensen in hun eigen tempo zowel op fysiek als mentaal niveau te versterken.

Destijds was het een fulltime activiteit met een vaste locatie op Cyprus met een vastomlijnd programma.

HealthBreak als naam is bewust gekozen omdat het duidelijk weergeeft wat de bedoeling is nl. er even tussenuit om gezonder te worden.
Gezondheid betekent echter voor iedereen iets anders. De een wil afvallen, de ander ontgiften, weer een ander ontstressen en het bereiken van deze doelen kan met vele middelen.
De een wil een gestructureerd programma met veel ontspanning tussendoor, de ander wil er op uit en uitdagende activiteiten aangaan, weer een ander wil een combinatie van elementen.

In de loop der jaren als sapkuurbegeleider en buitensportinstructeur is gebleken dat voor ontstressen en afvallen het resultaat even goed, zo niet beter, bereikt kan worden door meerdere dagen de natuur in te gaan, fysiek bezig te zijn in een totaal andere omgeving, uitdagingen aan te gaan en ervaringen op te doen.

Zodoende is Trias Sanitas afgestapt van een vastomlijnd programma en richt zich op een maatpak aanpak waarbij het programma in eigen beheer of door andere specialisten wordt uitgevoerd.

Het laatste programma in ontwikkeling is ‘Wild Health’. Wild Health is bedoeld voor mensen met uiteenlopende doelstellingen zoals afvallen, ontstressen waarbij de natuur als hulpmiddel wordt gebruikt bij het coachen van de deelnemers naar het bereiken van hun doel.
Het is geen lay back en releax programma maar brengt ‘Health’ door de natuurlijke, ongerepte ‘Wild’ omgeving, het continue fysiek bezig zijn, het leren in en met de natuur te leven i.p.v. overleven met goede resultaten op zowel fysiek als mentaal vlak.