Freecoaching

 • Vanuit freecoaching bieden wij onze levenservaring, kennis en inzichten aan om jou te helpen bij levensvraagstukken en of problematieken.
  ’Wij’ zijn Floris van Diem (oprichter Trias Sanitas) en Erwin Meijer.
  Freecoaching is niet gratis maar gebaseerd op het principe money for value d.w.z. dat jij bepaalt wat je de freecoach waard vindt.

  In eerste instantie zijn de kennismakingsgesprekken sowieso gratis. Is er sprake van een klik en vind jij de tijd van de freecoach wat waard omdat je vervolgafspraken wilt dan is het moment gekomen dat jij bepaalt wat je geeft.
  Ons doel is om van freecoaching een platform te maken waar mensen vanuit de gedachte "wie goed doet, goed ontmoet" hun diensten aanbieden op de money for value basis.

  Waarom deze opzet en waarin onderscheidt freecoaching zich nog meer?
 • De freecoaches bieden hun diensten aan in hun vrije tijd naast hun normale werk waar zij inkomen uit hebben zodat zij niet inkomensafhankelijk en daarmee objectiever zijn.
 • Ons doel is jou te helpen je free te krijgen in jouw voelen, denken en handelen. Spreekt de foto op deze pagina je aan? Het uitzicht en overzicht vanaf het hoogste punt op aarde? Vergeet dan niet dat het tegelijkertijd ook een eenzame, koude en gure plek is. Op de rand van de boomgrens is het prettiger toeven dus dat is waar wij je willen brengen.
 • We gebruiken geen kantoor maar komen bij jou thuis of op een andere plek waar jij je prettig voelt of wij stellen voor de buitenlucht op te zoeken.
 • Er is geen tijdslimiet tijdens de afspraken dus jouw verhaal hoeft niet in een uurtje per week gepropt te worden. De ene keer duurt het misschien 3 uur de andere keer heb je misschien aan een half uur voldoende
 • Wij hangen geen specifieke methodieken, technieken, richtingen aan kortom wij zijn ‘free’ van verblindende modellen omdat wij geloven dat iedereen uniek is en een unieke aanpak vraagt

Tot slot is een belangrijk element van freecoaching dat wij onszelf niet zien als ‘hulpverlener’ en dit ook niet pretenderen te zijn.
Wij spreken liever van het buddy systeem waarbij wij op gelijke hoogte met jou communiceren. Waarom?
Op het moment dat er sprake is van een leraar, leerling verhouding ontstaat er afhankelijkheid van de leraar daar waar jij juist ‘free’ wilt zijn bij voorkeur onafhankelijk.

Daarnaast zijn wij liever een goede vriend op basis van gelijkwaardigheid zodat jij je al snel vertrouwd voelt en daarmee open tegen ons en tegen jezelf durft te zijn. Tegen vrienden ben je wellicht niet altijd eerlijk en vice versa. Wij houden echter voldoende vriendschappelijke afstand tot jouw privé-leven om objectief, eerlijk en af en toe confronterend te kunnen zijn.

Aangezien er een behoorlijke aanloop is verzoeken wij je een e-mail met een foto te mailen naar info@triassanitas. Daar wij freecoaching in onze vrije tijd doen en deze niet onbeperkt is, verzoeken wij om jouw begrip als je geen of een erg late reactie krijgt. Uiteraard doen wij ons best om het netwerk van freecoaches te vergroten zodat aan ieders vraag voldaan kan worden.

Wat jij ook nog moet weten:

 • freecoaching is niet aangesloten bij beroepsverenigingen e.d. Zodoende zullen zorgverzekeraars de vergoeding die je betaalt niet vergoeden en is er geen orgaan waar je bij terechtkunt indien je klachten hebt over een freecoach.
 • de freecoaches doen het in hun vrije tijd. Zij zijn nergens toe verplicht en zijn free om wel of niet met de coaching aan te vangen danwel deze stop te zetten. Uitgangspunt is echter wel dat je een advies krijgt waar de freecoach denkt dat jij het best mee geholpen bent.